Игорь Тимошенко Ну в начале пробуйте снимать без гидирования, всё должно получится до 30s Будет конечно много брака в начале и т.д. Важные моменты которые стоит проверить: 1. Напряжение на моторах во время работы должно быть близким к номинальному +/- 10% 2. Червячная пара должна крутится легко без зацепок (часто бывает пережатой ...) 3. Движение мотора после наведения должно закончится в сторону движения звёзд ! Удачи и ясного неба !
Без гідування до 3-х хвилин вдавалося зловити до періодики (але є брак). Витримки в 1 хвилину - стабільно можна. З EQDrive - ставив 4хвилини - більше просто не пробував бо пересвічувало в місті.
Без гідування до 3-х хвилин вдавалося зловити до періодики (але є брак). Витримки в 1 хвилину - стабільно можна. З EQDrive - ставив 4хвилини - більше просто не пробував бо пересвічувало в місті.
Який % браку без гідування? На якому телескопі й фотопрймачі?
Брак - відсотків 20-30 точно був, насправді ще й через мою неоерпеливу натуру - постійно шарпав поправляв. Гід - камера RisingTech на чіпі AR031(як у АСІ 120ММ). Прийомник - Canon 600D. Телескоп 150/750
Ну насправді при таких витримкамках - не так критично. Якби я ще не чіпав гід - то і менше було б. Була б погода то може б якісь тести зробив з цифрами.
Сьоголні спробував витримки 2 та 5 хвилин. За півтори години брак був лише коли страбала періодика. Я поки не знімав її. Ось як виглядає графік гідування (по РА) Скажу відразу - я не розуміюся на графіках, я тупо взяв стандартні пропоновані налаштування.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1